Skip to main content

O nama

Dom za odgoj djece i mladeži Karlovac

Dom za odgoj djece i mladeži Karlovac je ustanova socijalne skrbi. Korisnici Doma su djeca i mlađe punoljetne osobe s problemima u ponašanju i teškoćama mentalnog zdravlja kojima se pravo na uslugu priznaje rješenjem Centra za socijalnu skrb.

Odgojni rad odvija se u grupama koje se formiraju uzevši u obzir karakteristike pojedinca. Svaki pojedinac je ravnopravni član grupe. U rad sa korisnicima uključeni su i članovi njihovih obitelji kojima se također pruža adekvatna podrška kako bi rezultat rada bio uspješniji.

U Domu su formirana dva odjela:

Odjel timske procjene i smještaja

Odjel boravka, organiziranog stanovanja i savjetovanja

Sjedište Doma je u Karlovcu, Banija 14. Dom pruža i usluge organiziranog stanovanja uz povremenu podršku u Karlovcu, Andrije Hebranga 14 a uskoro će pružati i uslugu organiziranog stanovanja uz sveobuhvatnu podršku u Karlovcu, Naselje Gaza 26.

Svakom korisniku Dom osigurava zaštitu, sigurnost, stanovanje, prehranu, odijevanje, brigu o zdravlju i njegu, razvijanje radnih, higijenskih i kulturnih navika, razvoj odnosa prema sebi i drugima, pomoć u učenju, razvijanje interesa i poticanje kreativnog korištenja slobodnog vremena i dr.

Stručni rad i cjelokupnu skrb o korisnicima provode odgajateljice i odgajatelji različitih zanimanja: socijalni pedagozi, socijalni radnici, psiholozi, defektolozi, profesori i dr.